• El Fòrum Carlemany reconeix la directiva Anna Navarro Schlegel i l’Associació de Dones del Món Rural en la seva Gala Anual.
  • La directiva tecnològica demana més presència de les dones en llocs de lideratge i i l’entitat reclama tornar el prestigi al món rural.

Protagonisme absolut per les dones en la Gala Anual del Fòrum Carlemany de 2022. En la primera edició «sense mascaretes», l’organització empresarial va voler reconèixer la tasca feta per un col·lectiu de dones i per una directiva de referència. En una celebració a Ca l’Enric de la Vall de Bianya, que va reunir prop de 220 persones, l’entitat va atorgar el premi Sòcia d’Honor a Anna Navarro, mentre que el Falcó Carlemany va anar a mans de l’Associació de Dones del Món Rural, nascuda a la demarcació de Girona però amb implantació arreu de Catalunya.

Aquest any el Fòrum Carlemany ha estrenat logotip, imatge i, per tant, també guardons nous. Aquesta és la primera edició sota la presidència de Sandra Masoliver, directora general del Grup Masoliver, que va prendre el relleu l’any passat a Francesc Bosch. La Gala està patrocinada per CaixaBank i va ser conduïa per la humorista Agnès Busquets.

El premi Soci d’Honor va ser per l’empresària olotina Anna Navarro, qui va ser considerada el 2021 la dona més influent del món en l’àmbit tecnològic per la revista Analytics Insight. En el seu discurs, Navarro va demanar més presència femenina en els lideratges empresarials, sobretot al sector tecnològic: “Cal començar a introduir moltes més dones líders perquè fem molt bon equip. Tenim valors i talents diferents. És molt important que la tecnologia del futur sigui equilibrada”, va reclamar.

El reconeixement com a Soci d’Honor s’atorga a aquelles persones de “prestigi reconegut” que “s’hagin distingit per defensar els valors i principis” del Fòrum Carlemany en la seva trajectòria professional. El doctor Bonaventura Clotet, Jordi Cuixart, Jaume Roures, Pilar Rahola, Muriel Casals, Artur Mas o Antoni Bassas són algunes de les personalitats que el van obtenir en anteriors edicions.

Dolors Català va remarcar que per a la supervivència de l’agricultura i la ramaderia és necessari que el sector recuperi prestigi i tingui reconeixement social. Va convidar les dones pageses a “sortir de les explotacions” i a mirar què s’està fent a fora. Va agrair el guardó, valorant “l’impuls que ens donarà aquesta distinció perquè es puguin reconèixer totes aquelles dones que darrere les seves petites explotacions, fan coses grans”.

El Falcó Carlemany s’entrega a una persona o entitat que “hagi contribuït amb la seva dedicació i esforç a un projecte cívic i social” i que aquest “s’hagi distingit pel seu impacte positiu i sostenible en el seu entorn i s’hagi convertit en un dinamitzador i motor de progrés social i col·lectiu”.

La Fundació Autisme Mas Casadevall, Guillem Terribas, la Fundació Gasol, Sor Lucia Caram o el garrotxí Cristòbal Colón són alguns dels guanyadors del Falcó Carlemany d’edicions passades.

El treball del Fòrum Carlemany

Durant la Gala, la presidenta del Fòrum Carlemany, Sandra Masoliver, també va agrair el treball fet perquè l’organització “cada dia pertany més a les persones, de tots els qui en formem part i que aportem valor a cada pas que donem”. Masoliver va remarcar que “500 professionals ja som al Fòrum, agents de canvi del nostre territori que gràcies a les 45 sessions de benchmarking, al coneixement compartit i a la humilitat per aprendre fan que avui sigui el Fòrum un model exitós, productiu i competitiu preparat per acompanyar-nos en el nostre dia a dia”

Sandra Masoliver amb les premiades al Fòrum Carlemanys 2022

Fòrum Carlemany 2022

Guardons Fòrum Carlemanys 2022