Amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient volem recordar una de les accions més inspiradores en què vam tenir el plaer de col·laborar a l’inici de l’any.

Es tracta de la nostra col·laboració amb la Fundación Global Nature, mitjançant la qual vam poder contribuir a la recuperació de 6 hectàrees de l’aiguamoll Marjal del Moro, catalogat com a espai protegit, ubicat a València.

Les zones humides juguen un paper fonamental en la conservació del Medi Ambient, i estan desapareixent a un ritme tres vegades més ràpid que els boscos per culpa del canvi climàtic. A l’últim segle, ja han desaparegut entre un 60% i un 70% d’aiguamolls a Espanya.

Els treballs de Marjal del Moro van començar el 26 de desembre del 2022, amb el compromís de la sega de 6 hectàrees per a la recuperació d’aquest ecosistema. La biomassa generada a partir d’aquesta acció es distribueix entre pagesos i ramaders de la zona.

A més, pel Dia Mundial dels aiguamolls, es va realitzar una activitat amb estudiants per fomentar la sostenibilitat i la preservació del medi ambient.

L’acció compta amb el suport del projecte europeu LIFE Wetlands4Climate, cofinançat per la UE a través del programa LIFE.